Adding Images: "Done" button does nothing

Random stuff about serendipity. Discussion, Questions, Paraphernalia.
Post Reply
User avatar
SlidingHorn
Regular
Posts: 14
Joined: Wed Jul 28, 2010 6:14 pm

Adding Images: "Done" button does nothing

Post by SlidingHorn » Sat Feb 17, 2018 2:05 am

So this is new for me, and I don't know if these two things are related, but here goes:

1. When I upload new images through the "Add Media" interface, the images are uploaded, however, the resulting page is blank.

2. Also, (and this just started happening), now when users attempt to select images using the WYSIWYG editor, clicking the "Done" button does nothing. When other users want to add images, I currently have to log in to edit their articles and enter the images by hand by using the source code editor.

I'm not sure if these things are related or not, but it's kinda frustrating. Any tips?

User avatar
yellowled
Regular
Posts: 7007
Joined: Fri Jan 13, 2006 12:46 pm
Location: Eutin, Germany
Contact:

Re: Adding Images: "Done" button does nothing

Post by yellowled » Sat Feb 17, 2018 9:52 pm

SlidingHorn wrote:1. When I upload new images through the "Add Media" interface, the images are uploaded, however, the resulting page is blank.
Do you have access to your server's apache and/or php error logs, and if so, do they show any error message while/after uploading an image?
SlidingHorn wrote:2. Also, (and this just started happening), now when users attempt to select images using the WYSIWYG editor, clicking the "Done" button does nothing.
Do you experience the same as other users? (This might be a permission thing or related to the browser, that's why I ask.)

Other than than, what Serendipity version is this?

YL
amazon Wishlist - Serendipity-Podcast (German only, sorry)

User avatar
SlidingHorn
Regular
Posts: 14
Joined: Wed Jul 28, 2010 6:14 pm

Re: Adding Images: "Done" button does nothing

Post by SlidingHorn » Sat Feb 17, 2018 10:43 pm

yellowled wrote:Do you have access to your server's apache and/or php error logs, and if so, do they show any error message while/after uploading an image?
Here's the error (minus domain info)

Code: Select all

[Sat Feb 17 15:33:16.551986 2018] [:error] [pid 10339] [client 184.56.48.193:63868] PHP Fatal error:  imagecreatefromjpeg(): gd-jpeg: JPEG library reports unrecoverable error: Not a JPEG file: starts with 0x89 0x50 in .../public_html/include/functions_images.inc.php on line 1328, referer: .../serendipity_admin.php?serendipity[adminModule]=media&serendipity[adminAction]=addSelect
yellowled wrote:Do you experience the same as other users? (This might be a permission thing or related to the browser, that's why I ask.)
Oddly enough, this issue seems to be intermittent. Sometimes it works, other times, nothing. It has happened with different browsers (firefox & brave) and with different users (admin account and a standard editor).

Last night, I couldn't using admin & firefox. I just tried today with the same account & browser, and it works. ¯\_(ツ)_/¯
yellowled wrote:Other than that, what Serendipity version is this?
Running s9y 2.1.1 and php 7.0.27 with Debian 9

User avatar
yellowled
Regular
Posts: 7007
Joined: Fri Jan 13, 2006 12:46 pm
Location: Eutin, Germany
Contact:

Re: Adding Images: "Done" button does nothing

Post by yellowled » Sun Feb 18, 2018 9:24 pm

SlidingHorn wrote:

Code: Select all

[Sat Feb 17 15:33:16.551986 2018] [:error] [pid 10339] [client 184.56.48.193:63868] PHP Fatal error:  imagecreatefromjpeg(): gd-jpeg: JPEG library reports unrecoverable error: Not a JPEG file: starts with 0x89 0x50 in .../public_html/include/functions_images.inc.php on line 1328, referer: .../serendipity_admin.php?serendipity[adminModule]=media&serendipity[adminAction]=addSelect
Together with your "Sometimes it works, other times, nothing.", I'm pretty sure this is not a Serendipity issue.

See the "Not a JPEG file"? That could explain why it sometimes works – apparently the GD library (which PHP uses in your case to process images) can not process this particular image. The image could be "broken". (Actually, a quick google search brings up quite a few instances for this particular error message.)

If ImageMagick is available on your server, you could try using that instead of GD (needs to be switched in the Serendipity configuration in the backend, I think).

YL
amazon Wishlist - Serendipity-Podcast (German only, sorry)

User avatar
SlidingHorn
Regular
Posts: 14
Joined: Wed Jul 28, 2010 6:14 pm

Re: Adding Images: "Done" button does nothing

Post by SlidingHorn » Mon Feb 19, 2018 12:16 am

yellowled wrote:Together with your "Sometimes it works, other times, nothing.", I'm pretty sure this is not a Serendipity issue.

See the "Not a JPEG file"? That could explain why it sometimes works – apparently the GD library (which PHP uses in your case to process images) can not process this particular image. The image could be "broken". (Actually, a quick google search brings up quite a few instances for this particular error message.)

If ImageMagick is available on your server, you could try using that instead of GD (needs to be switched in the Serendipity configuration in the backend, I think).

YL
I'll give imagemagick a shot & see how things go. Thanks for the tip!

Post Reply