Page 1 of 2

Intigrating blog into a site

Posted: Thu Sep 29, 2005 10:52 pm
by StarF
Hi

i am trying to intigrate this blog into my site.
http://eskape.dk/

what i need, is someway to add my stuff to the index.php file. or someway to call the diffrent components from my default.php file. so i could move the calendar out just above the mos news section i got.
and move the rss feed under my menu, along whit the seach option. and put the blog code inside my default, so it could work whit my simple get file php code..

Code: Select all

<?php


$page = $_GET['page']; 
if (($page == "velkommen") or ($page =="")) { 
include('http://eskape.dk/serendipity/index.php'); 
} else if($page == "ruslandhistorie") { 
include('side_ruslandhistorie.php'); 
} else if($page == "b_behavior") { 
include('side_business_bahavior.php'); 
} else if($page == "sdu") { 
include('side_sdu.php');
} else if($page == "arkiv") { 
include('side_arkiv.php');
} else if($page == "links") { 
include('side_links.php'); 
} else if($page == "ommig") { 
include('side_ommig.php'); 
} else if($page == "omside") { 
include('side_omside.php'); 
} else if($page == "end") { 
include('end.html');
}
?>
is this possible? becaus looking at the site, and the foum, just makes me even more confused.. please enlighten me :)

Posted: Thu Sep 29, 2005 11:55 pm
by StarF
alright got the wrapper working

http://www.eskape.dk/serendipity/wrapper.php

but how do i move the content around into other places?
like.. the calender out into the right side, and the rss feed/search,power by serendipity logo, out in the left side?

Code: Select all

<?php
$_REQUEST['page'] = 'blog';
// Let serendipity generate our content:
ob_start();
require 'index.php';
$blog_data = ob_get_contents();
ob_end_clean();

// Now we include our normal content building file.
// This one has to make use of your $blog_data variable to print
// the content where appropriate!
require 'default.php';
?>

/edit

hmm mabye it isent working, had forgot i had a link to the index.php file :(

the velkommen link in the left, links to a php file, with this code

Code: Select all

<?php
echo $blog_data;
?>
should this not load the blog ?
all i get is a empty page ?

Posted: Fri Sep 30, 2005 3:14 am
by StarF
alright
i got the blogger working in my site

http://eskape.dk/serendipity/default.php

now how to i move:
1: The Rss Feed, Archive, search, Blod admin link, and powered by out in the blue left bar ?

2: how do i move calender in ther right blue bar just above my news?

i tought there was a easy way, like just say

require 'calender.php';
require 'rss.php';

or something similar...
i am hoping some one will be able to give me a hand.. its driving me crazy now :P

Posted: Fri Sep 30, 2005 4:23 pm
by garvinhicking
The plugins are arranged by just going to your s9y Admin suite, go to "configure plugins" and move/delete the sidebar plugins, or re-arrange them. :)

Regards,
Garvin

Posted: Fri Sep 30, 2005 7:12 pm
by StarF
all i can see there is i can move them around. How do i place them a spefic place? all i can do here is move them around the middle wrapper?

like my page is made up of a left side, middle and right side php file. how do i move them spefic in one of the sides?
i thought where was some way to call them?

Posted: Fri Sep 30, 2005 9:31 pm
by StarF
alright this is what i have done:

i got a wrapper that includes my content.php (wich before was my default.php, my whole site)
this content.php got 3 includes file
a header
a mid and a bottom

on the included mid i tryed to put this code, so it would load in the side

Code: Select all

serendipity_plugin_api::generate_plugins('left','div'); 
serendipity_plugin_api::generate_plugins('right','div'); 
but that dident load the modules, is this the right way? or am i missing something?

Posted: Tue Oct 04, 2005 3:34 pm
by garvinhicking
What you want to be doing just cries for using the Smarty Template API. You should change your framework to utilize Smarty, as this would be the easiest way. Then you could use the generate_plugins() function easily.

The other way is, the call to generate_plugins() returns the HTML code of the sidebars; so you need to either echo that or store the return in a variable and mangle it later in your framework.

Regards,
Garvin

Posted: Tue Oct 04, 2005 5:30 pm
by StarF
garvinhicking wrote:What you want to be doing just cries for using the Smarty Template API. You should change your framework to utilize Smarty, as this would be the easiest way. Then you could use the generate_plugins() function easily.
sadly that isent a option atm.. but i recon the next time i will be doing it, i will go that way around it
garvinhicking wrote: The other way is, the call to generate_plugins() returns the HTML code of the sidebars; so you need to either echo that or store the return in a variable and mangle it later in your framework.
Sould u give me a coding example or link to something? aint that good in php.. asp was more my area

tnx for all your help tough

Posted: Tue Oct 04, 2005 5:52 pm
by garvinhicking
Sure:

Code: Select all

$left = serendipity_plugin_api::generate_plugins('left','div');
$right =serendipity_plugin_api::generate_plugins('right','div');
echo $left;
echo $right;
:-)

Regards,
Garvin

Posted: Tue Oct 04, 2005 7:10 pm
by StarF
garvinhicking wrote:Sure:

Code: Select all

$left = serendipity_plugin_api::generate_plugins('left','div');
$right =serendipity_plugin_api::generate_plugins('right','div');
echo $left;
echo $right;
:-)

Regards,
Garvin
tnx works.. BUT it shows up both inside and where i put the pligin api

http://www.eskape.dk/

guess i have to manualy remove the plugin api from the index.php ?

Posted: Tue Oct 04, 2005 7:31 pm
by garvinhicking
Yes, you must put the "echo $left" and "echo $right" calls to the place in your framework where you want the output :)

Regards,
Garvin

Posted: Tue Oct 04, 2005 7:58 pm
by StarF
garvinhicking wrote:Yes, you must put the "echo $left" and "echo $right" calls to the place in your framework where you want the output :)

Regards,
Garvin
i done that, and it works :)

but if u look at the link http://www.eskape.dk/
you will see that the content also shows up on index.php so its shown 2 times on the page now. just ignore the errors i am just playing whit getting it to work proberly...

what file should i edit, in order to remove it from the index.php ? so it only shows up, out in the left bar?

Posted: Tue Oct 04, 2005 8:39 pm
by garvinhicking
For that you must edit the index.tpl template of Serendipity and remove the output of the sidebars there! :)

(If no index.tpl is in the template directory, copy it from default/index.tpl!)

Regards,
Garvin

Posted: Tue Oct 04, 2005 9:01 pm
by StarF
garvinhicking wrote:For that you must edit the index.tpl template of Serendipity and remove the output of the sidebars there! :)

(If no index.tpl is in the template directory, copy it from default/index.tpl!)

Regards,
Garvin
isent the default the serendipity ?

this is what is says in the info file

Code: Select all

Name: Serendipity v2.3
Author: Tom Sommer
Date: 12/8-2004
Require Serendipity: 0.8
if so, i cant find any traces of

Code: Select all

$left = serendipity_plugin_api::generate_plugins('left','div'); 
$right =serendipity_plugin_api::generate_plugins('right','div'); 
echo $left; 
echo $right; 
in the index.tpl

Posted: Tue Oct 04, 2005 10:58 pm
by garvinhicking
In your index.tpl this code emits the Sidebar:

Code: Select all

{serendipity_printSidebar side="left"}
[...]
{serendipity_printSidebar side="right"}
(This is Smarty markup, and the Smarty functions call the serendipity_plugin_api::functions.)

Regards,
Garvin