HELP!!! Amazon-Plugin makes trouble!

This is the place to chat about anything that's related to the free blog-hosting-service called supersized.

Moderator: jhermanns

Locked
stm999999999
Regular
Posts: 1517
Joined: Wed Mar 08, 2006 12:25 am
Location: Berlin, Germany
Contact:

HELP!!! Amazon-Plugin makes trouble!

Post by stm999999999 » Thu Jun 08, 2006 11:52 pm

hello!

I play around in my test-blog http://mein-test.supersized.org/ and the amazon-plugin makes much trouble!

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /usr/local/lib/php/s9y-additional_plugins/serendipity_plugin_amazon/serendipity_plugin_amazon.php on line 100

getting

Notice: in /usr/local/lib/php/s9y-supersized/bundled-libs/PEAR.php on line 848

And the same error in the plugin-page, so I cannot delete the plugin!
Ciao, Stephan

User avatar
jhermanns
Site Admin
Posts: 378
Joined: Tue Apr 01, 2003 11:28 pm
Location: Berlin, Germany
Contact:

Post by jhermanns » Fri Jun 09, 2006 10:31 pm

hmmm weird - the plugin is at the newest revision.

User avatar
garvinhicking
Core Developer
Posts: 30020
Joined: Tue Sep 16, 2003 9:45 pm
Location: Cologne, Germany
Contact:

Post by garvinhicking » Fri Jun 09, 2006 11:19 pm

Hi!

sounds like network connection problems to me -- the amazon server seems to return no resultset. At least the PEAR error suggests connection issues.

regard,s
garvin
# Garvin Hicking (s9y Developer)
# Did I help you? Consider making me happy: http://wishes.garv.in/
# or use my PayPal account "paypal {at} supergarv (dot) de"
# My "other" hobby: http://flickr.garv.in/

stm999999999
Regular
Posts: 1517
Joined: Wed Mar 08, 2006 12:25 am
Location: Berlin, Germany
Contact:

Post by stm999999999 » Sat Jun 24, 2006 3:19 pm

I dont think it is a network-problem:

1) the error

invalid argument supplied for foreach() in /usr/local/lib/php/s9y-additional_plugins/serendipity_plugin_amazon/serendipity_plugin_amazon.php on line 100


dont sounds like this and

2) the error occurs in the admin-panel, too!?

And I cannot delete these plugin because the the "Configure Plugins"-page end interrupted with this error.

@Jannis: Please, could you delete the plugin in mein-test?
Ciao, Stephan

User avatar
judebert
Regular
Posts: 2478
Joined: Sat Oct 15, 2005 6:57 am
Location: Orlando, FL
Contact:

Post by judebert » Sun Jun 25, 2006 5:05 am

OK, I looked in the plugin. That line says:

Code: Select all

foreach ($articleinfo as $article) {

I checked $articleinfo. I'm not quite certain how it's getting set, although at one point it does get set through amazon_fetch(). In any case, it winds up as part of the plugin's configuration. It should be saved across invocations.

It can be emptied, causing this error, if $info_asin doesn't match $config_asin. But $info_asin gets saved to $config_asin whenever you make changes, so the error shouldn't crop up more than once.

In short, it looks like there's a problem with amazon_fetch(), causing an empty $articleinfo array, causing the error "Invalid argument supplied for foreach()". That could very well be a network error, just like Garvin said.

You could try to change the ASIN you have configured in the plugin configuration. Even changing it to an arbitrary value, saving, and returning it to the original value should work.
Judebert
---
Website | Wishlist | PayPal

stm999999999
Regular
Posts: 1517
Joined: Wed Mar 08, 2006 12:25 am
Location: Berlin, Germany
Contact:

Post by stm999999999 » Sun Jun 25, 2006 4:06 pm

Thanks for your answer.

But I cannot change anything because the on the Configure Plugins page the page interrupts! After some plugins it comes

"Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /usr/local/lib/php/s9y-additional_plugins/serendipity_plugin_amazon/serendipity_plugin_amazon.php on line 100
getting

Notice: in /usr/local/lib/php/s9y-supersized/bundled-libs/PEAR.php on line 848"

and then the page is at its end! There is noch "delete", there is no possibility to change the amazon-plugin! :-(
Ciao, Stephan

hernanrodriguez
Posts: 2
Joined: Sun Jun 25, 2006 7:01 pm

Post by hernanrodriguez » Sun Jun 25, 2006 7:12 pm

Well....i get same error like stm9999 told.
This happen to me when i try to install any plugin or some themes.

Code: Select all

Intentando acceder al URL package_event_es.xml...
Descargandos 193802 bytes desde un archivo ya existente en tu servidor. Guardando el archivo como /home/herchoid/public_html/templates_c/package_event_es.xml...


Intentando acceder al URL serendipity_plugin_geotag.php?rev=1.9999...
No route to host
Notice: No route to host in /www/herchoid/public_html/bundled-libs/PEAR.php on line 848
No route to host


Anyone knows what is the problem. I have Serendipity 1.0-beta3.

hernanrodriguez
Posts: 2
Joined: Sun Jun 25, 2006 7:01 pm

Post by hernanrodriguez » Sun Jun 25, 2006 8:25 pm

People, when i finally update to V1.0 (final release) i can fix the problem i tell you previously.

PD: My ENG is some bad. Sory :o

liora
Regular
Posts: 5
Joined: Mon Sep 04, 2006 4:31 pm

Post by liora » Mon Sep 04, 2006 6:09 pm

I'm getting this same error any time anyone tries to leave a comment or when I try to ping sites like technorati.

Evidently this is a bug that keeps coming up, as I see others on this forum mentioning the line 848 thing repeatedly. Hope it gets fixed very soon.

User avatar
garvinhicking
Core Developer
Posts: 30020
Joined: Tue Sep 16, 2003 9:45 pm
Location: Cologne, Germany
Contact:

Post by garvinhicking » Mon Sep 04, 2006 9:15 pm

Hi!

Sadly line 848 is a generic error handler from the PEAR library. Any error that happens in one of the other PEAR files and is not specifically caught will end up at that line 848. It most surely is a problem with your file permissions or with a firewall, not with the file(s) themselves.

Best regards,
Garvin
# Garvin Hicking (s9y Developer)
# Did I help you? Consider making me happy: http://wishes.garv.in/
# or use my PayPal account "paypal {at} supergarv (dot) de"
# My "other" hobby: http://flickr.garv.in/

kickoff3pm
Regular
Posts: 6
Joined: Tue Oct 17, 2006 10:03 pm

Post by kickoff3pm » Tue Oct 17, 2006 10:09 pm

Fugging hell this has mucked up my whole site, I can't get rid of it

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yxwiwiyc/public_html/tributes/dev/plugins/serendipity_plugin_amazon/serendipity_plugin_amazon.php on line 100

getting
Success
Notice: Success in /home/*****/public_html/tributes/dev/bundled-libs/PEAR.php on line 848
Success

I've just spent a lot of time setting up this site and the last thing I added was this now I'm stuck. Can anyone tell me how I can uninstall this without having the option in the admin section to it ?

TIA

User avatar
judebert
Regular
Posts: 2478
Joined: Sat Oct 15, 2005 6:57 am
Location: Orlando, FL
Contact:

Post by judebert » Tue Oct 17, 2006 10:15 pm

That's bad. Sorry it happened to you.

This post explains that you'll have to access your database and remove the plugin from the serendipity_plugins table. Your hosting company should provide some tool for you to edit the database directly, like phpMyAdmin or similar.
Judebert
---
Website | Wishlist | PayPal

User avatar
judebert
Regular
Posts: 2478
Joined: Sat Oct 15, 2005 6:57 am
Location: Orlando, FL
Contact:

Post by judebert » Tue Oct 17, 2006 10:24 pm

If I'm reading the code correctly, this can only happen if you haven't specified any ASINs to recommend in the plugin configuration.

You should still be able to access your Admin page as serendipity_admin.php. If you can then use "Configure Plugins" to reconfigure the Amazon plugin, you should get it to work.

That's also the recommended way to remove the plugin, if you still want to.
Judebert
---
Website | Wishlist | PayPal

kickoff3pm
Regular
Posts: 6
Joined: Tue Oct 17, 2006 10:03 pm

Post by kickoff3pm » Tue Oct 17, 2006 11:18 pm

That is from the admin section -->plugins

Can't beleive this would be up available to install with no error checking or escape clauses.

I suspect the only way out oft his is enter thought the database and change the setting there.

Does this happen a lot with Serendipty, I mean I no you get what you pay for but this is an app killer if people are coding like this.

EDIT ---

If anyone else runs into this, my solution was to go into the database and first copy `****_plugins` then delete the two fields in that table that mentions Amazon.

mgroeninger
Regular
Posts: 546
Joined: Tue Dec 21, 2004 12:57 am
Contact:

Post by mgroeninger » Wed Oct 18, 2006 12:52 am

I could not replicate the plugin rendering the plugin configuration un-usable, but I was able to replicate the error on the main page.

I submitted a fix to CVS, with a version bump to 1.7.

Locked