"Install Plug-in" -> blank page [Solved: faulty plug-in]

Found a bug? Tell us!!
Huhu
Regular
Posts: 120
Joined: Tue Oct 04, 2011 3:22 pm

"Install Plug-in" -> blank page [Solved: faulty plug-in]

Post by Huhu » Mon Nov 12, 2018 2:59 pm

Update: A faulty plug-in was behind all this, "User profiles". All seems to work after deleting it.

-------

I can't install new plugins, or update old ones (install: even with manual upload). The button "Install new ... plugin" only throws a blank page.
Spartacus is set to github.
The Media Center view also only gives a blank page, not the overview of the media center content.

What am I doing wrong?
Image
Last edited by Huhu on Tue May 28, 2019 1:52 pm, edited 1 time in total.
Fan of post-apocalyptic Jugger: Free ebook on the sport

Huhu
Regular
Posts: 120
Joined: Tue Oct 04, 2011 3:22 pm

Re: "Install Plug-in" -> blank page

Post by Huhu » Tue Nov 13, 2018 4:29 pm

Here we have the some more info ... so the IP is incorrect. But where and how can I change it, and where to ...

Image
Fan of post-apocalyptic Jugger: Free ebook on the sport

User avatar
erAck
Regular
Posts: 105
Joined: Mon Feb 16, 2015 2:20 am

Re: "Install Plug-in" -> blank page

Post by erAck » Tue Nov 13, 2018 6:19 pm

The IP is correct, host www.juggerblog.net resolves to 85.158.176.61 and port 443 serves the https protocol. Status code 500 Internal Server Error means the server could be reached but probably has some misconfiguration. A bad web server profile or already an error in some .htaccess file may cause that.

Huhu
Regular
Posts: 120
Joined: Tue Oct 04, 2011 3:22 pm

Re: "Install Plug-in" -> blank page

Post by Huhu » Tue Nov 13, 2018 7:17 pm

Hmmm. I tried a clean htaccess fiel (only with s9y basics) and it works when trying to install Sidebar plug-ins, but not Event plug-ins ... I should probably contact the provider.
Anything typical to ask them?
Fan of post-apocalyptic Jugger: Free ebook on the sport

thh
Regular
Posts: 337
Joined: Thu Oct 26, 2006 2:38 pm
Location: Stuttgart, Germany
Contact:

Re: "Install Plug-in" -> blank page

Post by thh » Sat Nov 17, 2018 10:24 am

Huhu wrote:
Mon Nov 12, 2018 2:59 pm
The button "Install new ... plugin" only throws a blank page.
A blank page mostly means a PHP error terminating the script (without debug output), i.e. Error 500 (internal server error).

You could have a look into the logs or enable debugging to display error messages in the browser. $serendipity['production'] = FALSE in serendipity_config_local.inc.php should do the latter.

Huhu
Regular
Posts: 120
Joined: Tue Oct 04, 2011 3:22 pm

Re: "Install Plug-in" -> blank page

Post by Huhu » Thu May 02, 2019 3:05 pm

Sorry, no bug report shown. Only a completely blank page.

Still get an "Internal Server error 500" at the "Update plugin" and "Install new Event plugin" buttons, but *not* at teh "Install new Sidebar Plugin" (Yet, also at the "Update (sidebar) Plugin").
Even when clearing htaccess, and after upgrading to 2.1.5, using the standard 2k11 template.
Link displayed:

Code: Select all

https://www.juggerblog.net/serendipity_admin.php?serendipity[adminModule]=plugins&serendipity[adminAction]=addnew&serendipity[only_group]=UPGRADE&serendipity[token]=e6(...)f702c
Also, the "Done" button of the "Add media" functionality, when a media is chosen for an article (which works by itself) and should be inserted, doesn't respond, though all other buttons in the backend seem to work.

Other s9y installations on the same Server space (other domains) work fine.
Fan of post-apocalyptic Jugger: Free ebook on the sport

thh
Regular
Posts: 337
Joined: Thu Oct 26, 2006 2:38 pm
Location: Stuttgart, Germany
Contact:

Re: "Install Plug-in" -> blank page

Post by thh » Sun May 05, 2019 3:55 pm

Huhu wrote:
Thu May 02, 2019 3:05 pm
Sorry, no bug report shown. Only a completely blank page.
What about the Apache/PHP-Error-Logs?

Huhu
Regular
Posts: 120
Joined: Tue Oct 04, 2011 3:22 pm

Re: "Install Plug-in" -> blank page

Post by Huhu » Mon May 06, 2019 10:17 am

The call is registered in the FCGI log, but no error is shown in the Apache error log, sorry.
Fan of post-apocalyptic Jugger: Free ebook on the sport

Huhu
Regular
Posts: 120
Joined: Tue Oct 04, 2011 3:22 pm

Re: "Install Plug-in" -> blank page

Post by Huhu » Fri May 24, 2019 11:10 am

Workaround:I tried to copy a plug-in folder via FTP in the plug-in directory, but it doesn't turn up in the Plug-In list in the admin interface. Any caches to clear?
Fan of post-apocalyptic Jugger: Free ebook on the sport

User avatar
onli
Regular
Posts: 2253
Joined: Tue Sep 09, 2008 10:04 pm
Contact:

Re: "Install Plug-in" -> blank page

Post by onli » Fri May 24, 2019 5:30 pm

A plugin new in the filesystem is for serendipity not automatically existing, only when going to the "install plugin" page that spartacus fills as well it will be listed there.

Maybe that page works if you uninstall or deactivate spartacus?

Huhu
Regular
Posts: 120
Joined: Tue Oct 04, 2011 3:22 pm

Re: "Install Plug-in" -> blank page

Post by Huhu » Mon May 27, 2019 9:21 am

Sorry, no dice. I deactivated, then deleted and uploaded a current version of Spartacus, still I only get a 500 error and no manually installed plug-ins available (both with Spartacus activated and deactivated).

So it should be either server-side, or due to some configuration error (should it?).
Fan of post-apocalyptic Jugger: Free ebook on the sport

User avatar
onli
Regular
Posts: 2253
Joined: Tue Sep 09, 2008 10:04 pm
Contact:

Re: "Install Plug-in" -> blank page

Post by onli » Mon May 27, 2019 4:41 pm

Blank page is almost always server side, and there are definitely error messages available somewhere. Just without them finding the issue - even if it's caused by a bug - is almost impossible.

Huhu
Regular
Posts: 120
Joined: Tue Oct 04, 2011 3:22 pm

Re: "Install Plug-in" -> blank page

Post by Huhu » Tue May 28, 2019 10:40 am

Okay, I asked the provider whether they can supply some info on this.
Strangely enough, when I tried right now again to produce an error log entry, the Sidebar Plug-In install suddenly worked!
But not the Event Plug-In install. Neither any Update function :shock:

Now I am completely lost ...
Fan of post-apocalyptic Jugger: Free ebook on the sport

Huhu
Regular
Posts: 120
Joined: Tue Oct 04, 2011 3:22 pm

Re: "Install Plug-in" -> blank page

Post by Huhu » Tue May 28, 2019 1:51 pm

Finally! Thanks to the provider creating a more detailed phperror.log, I could trace down a plug-in which caused all the trouble:

The "Userprofiles" plug-in was the baddie.

After deleting it, all works like a charm.

So: Check your plug-ins if you have a similar error ...
Fan of post-apocalyptic Jugger: Free ebook on the sport

Huhu
Regular
Posts: 120
Joined: Tue Oct 04, 2011 3:22 pm

Re: "Install Plug-in" -> blank page [Solved: faulty plug-in]

Post by Huhu » Tue May 28, 2019 1:55 pm

Ok, cool, now the updater shot down the Spamblock Bee and nothing works .... reuploading it ...

... I now get the error message in the Updater, "serendipity_event_userprofiles (2013-10-07 21.19)", even though teh User Profile plug-in has been deleted.
But since both Plug-In Updater and Installer now work, I can live with that :)

Thanks onli and Thh and the others for passing by and helping to solve this.
Fan of post-apocalyptic Jugger: Free ebook on the sport

Post Reply