Page 1 of 2

Serendipity 1.5 released!

Posted: Mon Dec 21, 2009 9:07 am
by garvinhicking
Hi!

Well, that didn't take tooo long, did it? The 1.5 release is finally up. If no last minute glitch made it into this release, it should contain a lot of fixes. ;-)

Please check out the docs/NEWS file of the release for a full overview on changes, or read the summary in the recent blog posting on blog.s9y.org.

Feedback is appreciated!

Re: Serendipity 1.5 released!

Posted: Mon Dec 21, 2009 10:10 am
by el*Loco
Die 1.5 meldet sich bei mir als 1.6-alpha1, das Update selbst hat funktioniert und das Blog sieht weiterhin fein aus.

Download kam von http://garr.dl.sourceforge.net/project/ ... 1.5.tar.gz

bf800359486567ade5408b5e9316a904 serendipity-1.5.tar.gz

Re: Serendipity 1.5 released!

Posted: Mon Dec 21, 2009 12:16 pm
by sparrk
Gleiches Problem beim Download der LITE Version

Re: Serendipity 1.5 released!

Posted: Mon Dec 21, 2009 3:18 pm
by onli
Congratulations Garvin :)

Re: Serendipity 1.5 released!

Posted: Mon Dec 21, 2009 5:44 pm
by garvinhicking
Hi!

Yes, sadly for the first few hours the release contianed 1.6 - I've posted an explanation on blog.s9y.org at the end of the announcement.

Regards,
Garvin

Re: Serendipity 1.5 released!

Posted: Mon Dec 21, 2009 8:34 pm
by stm999999999
I updated just some minutes before, all fine!

As I remember I read some times before that with 1.5 the many inline style things in images - inserted by the media library - are gone?

But in the moment new inserted images look like before:

Code: Select all

<a class='serendipity_image_link' href='/uploads/artikel/logiprint-paket.jpg'><!-- s9ymdb:446 --><img width='130' height='108' style="float: right; border: 0px; padding-left: 5px; padding-right: 5px;" src="/uploads/artikel/logiprint-paket.serendipityThumb.jpg" alt="" /></a>

Re: Serendipity 1.5 released!

Posted: Mon Dec 21, 2009 9:30 pm
by garvinhicking
Hi stm!

Remember the milk...uhm, cookies. No, browser cache. Refrache the Cache! :)

Regards,
Honkytonkman

Re: Serendipity 1.5 released!

Posted: Mon Dec 21, 2009 11:53 pm
by stm999999999
hm, tried another browser - no change with the inline style :-(

perhaps, can it be important that I use a shared installation? In which php-file these change was done?

And: please can you give me an example how it should be look?

Re: Serendipity 1.5 released!

Posted: Tue Dec 22, 2009 4:46 am
by Oely
Erfolgreich eingespielt!
http://www.winhilfe.eu/

Re: Serendipity 1.5 released!

Posted: Tue Dec 22, 2009 8:40 pm
by refilix
oh was...

so kurz vor weihnachten^^

danke! :D

Re: Serendipity 1.5 released!

Posted: Wed Dec 23, 2009 4:15 pm
by garvinhicking
stm9x9:

Yes, in shared installations you need to make sure your serendipity_editor.js file is updated. The recommendation is to use a symlink for that file to the base directory.

Regards,
Garvin

Re: Serendipity 1.5 released!

Posted: Wed Dec 23, 2009 8:32 pm
by stm999999999
which serendipity_editor.js should I use? The normal one or the one in /deployment?

And: there is no way to handle it like in the php-files, or?

Code: Select all

require_once '../s9y/serendipity_xmlrpc.php';
/* vim: set sts=4 ts=4 expandtab : */

Re: Serendipity 1.5 released!

Posted: Wed Dec 23, 2009 9:25 pm
by stm999999999
after updating it, nothing works with media library anymore.

the problem:

according to viewtopic.php?f=10&t=15158&start=0 I had made my own media_choose.tpl in my template/admin/ :-(

Re: Serendipity 1.5 released!

Posted: Wed Dec 23, 2009 10:09 pm
by garvinhicking
Hi!

After updating what? The serendipity_editor.js?!

You can use serendipity_editor.js from the main directory. The deployment/ file should actually be the same, though.

Regards,
Garvin

Re: Serendipity 1.5 released!

Posted: Thu Dec 24, 2009 12:06 am
by stm999999999
garvinhicking wrote:Hi!

After updating what? The serendipity_editor.js?!


yes. I copied the actual serendipity_editor.js to the shared installation folders.

going to the library, select an image ... in the next window (with Image alignment and so) I click to "done" and nothing happenes.

After using the the actual media_choose.tpl in my template-directory (with the change from viewtopic.php?f=10&t=15158&start=0) all works again.