A minor glitch in the social plugin, but....

Creating and modifying plugins.
Post Reply
Klauwaart
Regular
Posts: 15
Joined: Sat Sep 29, 2018 12:23 pm

A minor glitch in the social plugin, but....

Post by Klauwaart » Mon Nov 01, 2021 3:39 pm

Hi,
I use the serendipity_event_social plugin, and I use the Jazzcafe theme.
The plugin works OK and seems to do what I want it to do, however, it has something very annoying: although it is nothing functional, it is very annoying to see the images on the buttons are missing and you are greeted with two blank squares on the Facebook and Twitter buttons.

I know it might sound like I am nitpicking here, but is there anything that can be done to solve this?

Any help will be much appreciated.

User avatar
onli
Regular
Posts: 2552
Joined: Tue Sep 09, 2008 10:04 pm
Contact:

Re: A minor glitch in the social plugin, but....

Post by onli » Fri Nov 05, 2021 6:58 pm

Hm, I'm not sure I see what you mean. Images specific to the jazzcafe theme? Could you share a screenshot of the problem?

Klauwaart
Regular
Posts: 15
Joined: Sat Sep 29, 2018 12:23 pm

Re: A minor glitch in the social plugin, but....

Post by Klauwaart » Fri Nov 05, 2021 7:51 pm

Hi,
Thank you for your reply.

I don't know whether it is specific to the Jazzcafe theme, but I have attached a screenshot to show what I mean.
Thank you.
Image

User avatar
onli
Regular
Posts: 2552
Joined: Tue Sep 09, 2008 10:04 pm
Contact:

Re: A minor glitch in the social plugin, but....

Post by onli » Sat Nov 06, 2021 2:27 am

Okay! This is supposed to show icons via an icon font, you can see it in action at https://www.onli-blogging.de/. If that also does not show the icons to you there the issue might be in your browser, otherwise it's possible the icon font can not be loaded in your blog. In that case it would be easiest if I could test this live - if the blog is public, you could post the URL here, otherwise maybe you could send it to me in a pm?

Klauwaart
Regular
Posts: 15
Joined: Sat Sep 29, 2018 12:23 pm

Re: A minor glitch in the social plugin, but....

Post by Klauwaart » Sat Nov 06, 2021 2:59 am

OK, no problem.
It can be found at 2 URLs:
https://www.vlaamseradio.tk/blog/ and https://www.vlaamseradio.uk/blog/

Thank you for your help so far.

User avatar
onli
Regular
Posts: 2552
Joined: Tue Sep 09, 2008 10:04 pm
Contact:

Re: A minor glitch in the social plugin, but....

Post by onli » Sat Nov 06, 2021 6:11 pm

The plugin is linking to https://vlaamseradio.tk/blog/plugins/se ... s-400.woff, but the URL of the blog is https://www.vlaamseradio.tk/blog/. The www. is the difference and the problem.

This could be a bug in the plugin, but it's more likely a configuration issue. Under
`Configuration -> Paths` there is the option "URL to the blog" (translating here, something like that). Is that set to https://vlaamseradio.tk/blog/? In that case you would just have to add the www. there.

You can also choose to always open the blog without the www., https://vlaamseradio.tk/blog/ works - it just has to be consistent.

Klauwaart
Regular
Posts: 15
Joined: Sat Sep 29, 2018 12:23 pm

Re: A minor glitch in the social plugin, but....

Post by Klauwaart » Sat Nov 06, 2021 7:11 pm

Hello,
Yes, you are right, in the path setting, the www. was not there.
I added it and now the icons are there.

Thank you so much for your help.
Kind regards.

User avatar
onli
Regular
Posts: 2552
Joined: Tue Sep 09, 2008 10:04 pm
Contact:

Re: A minor glitch in the social plugin, but....

Post by onli » Sat Nov 06, 2021 11:29 pm

Great :)

You might want to add a redirect to your webserver configuration, so that non-www gets redirected to www. Helps to keep it clear which site configuration is the target and minimizes duplicated content, which google likes.

Klauwaart
Regular
Posts: 15
Joined: Sat Sep 29, 2018 12:23 pm

Re: A minor glitch in the social plugin, but....

Post by Klauwaart » Sun Nov 07, 2021 5:38 pm

Sounds like good advice, but I am not sure how to do that.
Can that be done via the admin panel?

Thank you.

User avatar
onli
Regular
Posts: 2552
Joined: Tue Sep 09, 2008 10:04 pm
Contact:

Re: A minor glitch in the social plugin, but....

Post by onli » Sun Nov 07, 2021 10:13 pm

No, that's server configuration level. You could add a rewrite rule to the .htaccess. The description at https://tecadmin.net/force-redirect-to- ... -htaccess/ seems correct to me:

Code: Select all

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^example.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.example.com/$1 [L,R=301,NC]
But your blog is setting the correct www.-URL as canonical anyway, so it might be safe to simply leave it as is.

Klauwaart
Regular
Posts: 15
Joined: Sat Sep 29, 2018 12:23 pm

Re: A minor glitch in the social plugin, but....

Post by Klauwaart » Sun Nov 07, 2021 11:29 pm

OK.
Thank you ever so much for all your expert explanations.
I am truly grateful.

Kind regards.

Post Reply