Unresponsive S9Y sites

Random stuff about serendipity. Discussion, Questions, Paraphernalia.
Post Reply
nimdadada
Posts: 3
Joined: Mon Oct 27, 2014 3:37 pm

Unresponsive S9Y sites

Post by nimdadada » Mon Oct 27, 2014 4:31 pm

Greetings,

I'm having issues with my Serendipity sites where they do not respond after a certain amount of time. I'm not sure if it's because our Nagios server checks it every five minutes or if it's an issue with s9y or SQLite (all of them run on SQLite flat files). I've checked the Apache error logs and they don't generate anything when the sites become unresponsive. It sounds like a DB issue, but I'm not sure exactly how to troubleshoot the issue or if anyone else had this problem before.

Thanks

Renato

User avatar
garvinhicking
Core Developer
Posts: 30014
Joined: Tue Sep 16, 2003 9:45 pm
Location: Cologne, Germany
Contact:

Re: Unresponsive S9Y sites

Post by garvinhicking » Thu Oct 30, 2014 10:24 am

Hey,

that really sounds odd. Do the sites simply timeout, or is there any output? Maybe create a test.php file just containing this:

Code: Select all

<?php
include 'serendipity_config.inc.php';
echo "The Api is there.";
this could give us a clue if already the DB connection fails somehow. How is the load of the server, is it normal? Any hanging processes?

HTH,
Garvin
# Garvin Hicking (s9y Developer)
# Did I help you? Consider making me happy: http://wishes.garv.in/
# or use my PayPal account "paypal {at} supergarv (dot) de"
# My "other" hobby: http://flickr.garv.in/

nimdadada
Posts: 3
Joined: Mon Oct 27, 2014 3:37 pm

Re: Unresponsive S9Y sites

Post by nimdadada » Thu Oct 30, 2014 3:41 pm

Thanks Garvin,
I ran the code and it returned with The Api is there. The site works fine, it's just that several times throughout the day, Nagios will tell us that the site is unresponsive. At this point, I think it's a DB thing. Especially since the Apache and Serendipity logs don't say anything. I don't even get access log activity when the site goes down like that.

nimdadada
Posts: 3
Joined: Mon Oct 27, 2014 3:37 pm

Re: Unresponsive S9Y sites

Post by nimdadada » Thu Oct 30, 2014 8:12 pm

I encountered the issue again a minute ago and this is the symptom from Chrome:
Unable to load the webpage because the server sent no data.
Error code: ERR_EMPTY_RESPONSE

Post Reply