Upgrade 1.7.8 to 2.0 Media in article

Having trouble installing serendipity?
Post Reply
curso4
Regular
Posts: 12
Joined: Mon Feb 27, 2006 3:31 am

Upgrade 1.7.8 to 2.0 Media in article

Post by curso4 » Fri Feb 20, 2015 3:00 pm

Hi all, Congratulations on the new version 2.0

I upgraded from 1.7.8 and only I have encountered a problem.
When inserting "Media" in an article the button "Done" does not work and transfers the html tags.

Image

I do not know why.

How to fix?

In a clean installation if it works.

Thank You.

User avatar
yellowled
Regular
Posts: 7074
Joined: Fri Jan 13, 2006 12:46 pm
Location: Eutin, Germany
Contact:

Re: Upgrade 1.7.8 to 2.0 Media in article

Post by yellowled » Fri Feb 20, 2015 3:30 pm

curso4 wrote:When inserting "Media" in an article the button "Done" does not work and transfers the html tags.
If I understand you correctly, it does work for you in a clean install? If that's the case, it's likely that the update did not run properly. (Assuming you're testing in the same browser.)

However, to investigate this further, please replicate this in said blog (where it does not work) while having the JS console open. To do this, first:

* in Chrome: hit Ctrl + Alt + j (⌘ instead of Ctrl if you're on a Mac)
* in Firefox: hit Crtl + Alt + k (⌘ instead of Ctrl if you're on a Mac)
* in IE: please use Chrome or Firefox, I'm too lazy to start IE and find the shortcut for that :wink:

then try inserting the image in an entry. Does it give you any error messages in the JS console? Please copy and paste them here.

YL
amazon Wishlist - Serendipity-Podcast (German only, sorry)

curso4
Regular
Posts: 12
Joined: Mon Feb 27, 2006 3:31 am

Re: Upgrade 1.7.8 to 2.0 Media in article

Post by curso4 » Sat Feb 21, 2015 4:32 pm

Thank you very much yellowled, I appreciate your quick response.

I upgraded from version 1.7.8 to 2.0 and Firefox console gives the following error pressing the button "Done" in "Media":

Image

TypeError: window.parent.parent.$ is undefined (index.php:288)

Otherwise the upgrade goes well.

Thx.

Note: use google translator sorry.

User avatar
yellowled
Regular
Posts: 7074
Joined: Fri Jan 13, 2006 12:46 pm
Location: Eutin, Germany
Contact:

Re: Upgrade 1.7.8 to 2.0 Media in article

Post by yellowled » Sat Feb 21, 2015 11:17 pm

curso4 wrote:TypeError: window.parent.parent.$ is undefined (index.php:288)
Huh. That's odd.

I'm pretty sure I know which line in the backend JS produces this error (closing the overlay window in which the media database sits), but I can not reproduce it in Firefox, not even with the WYSIWYG editor. But neither can you, at least not in a fresh installation. However, this also cancels out my initial suspicion that this may be an incomplete update to some extent.

Hmmm. Let's see …

1. Are there any differences between this blog and the fresh installation you mentioned? Do they use different plugins (if so, which ones)?

2. Do you get the same error in the backend with a different browser? (Chrome or Internet Explorer)

3. Try reloading the backend a few times, maybe use Ctrl + Shift + r to to a “hard refresh” and see if that fixes it. (In that case, it would be a caching issue.) Try clearing your template cache in the new maintenance section of the backend as well.

YL
amazon Wishlist - Serendipity-Podcast (German only, sorry)

curso4
Regular
Posts: 12
Joined: Mon Feb 27, 2006 3:31 am

Re: Upgrade 1.7.8 to 2.0 Media in article

Post by curso4 » Tue Feb 24, 2015 1:21 am

Hello yellowled, do not know how you will hear what I write, I use google translator, sorry for the errors in reading.

The blog that I have updated is a part of the web I am preparing Depalique digital
Everything we've tried after the upgrade is going well, except this problem with the button of "Media"
yellowled wrote:1. Are there any differences between this blog and the fresh installation you mentioned? Do they use different plugins (if so, which ones)?
If any installed two plugins, to locate the sidebar with photos of the coppermine photo gallery.

serendipity_event_cpgselector
serendipiti_plugin_coppermine

The plugin installation was a success. Is this the problem? If necessary it can uninstall.
yellowled wrote:2. Do you get the same error in the backend with a different browser?(Chrome or Internet Explorer)
Yes, I've tried it with explorer and the problem is reproduced with greater gravity since none of the buttons on the editor, or if want to "Media" window opens.

In firefox, it is only the button "Done" window "Media" which do not works.
yellowled wrote:3. Try reloading the backend a few times, maybe use Ctrl + Shift + r to to a "hard refresh" and see if that fixes it. (In that case, it would be a caching issue.) Try clearing your cache template in the new maintenance section of the backend as well.
Yes, I have done the hard refresh in firefox and it works strange. Press Ctrl+Shift+r the code moves to the editor, but to the save it creates two frames to publish it. The next time you want to Insert an image button "Done" stops working. Needs to be done a "hard refresh" whenever you want to upload an image.

Image

You can register on the blog for testing if necessary.
As a last solution I can start from scratch.
Thank you and best regards.

JM

User avatar
Don Chambers
Regular
Posts: 3636
Joined: Mon Feb 13, 2006 3:40 am
Location: Chicago, IL, USA
Contact:

Re: Upgrade 1.7.8 to 2.0 Media in article

Post by Don Chambers » Tue Feb 24, 2015 2:12 am

Hola JM. First problem I have is that your entire site is being emitted in an iframe. Is this deliberate? If so, why? I am not sure if that is at all related to your problem, but I did notice it.

Second, I tried to self-register, but it didn't work. I've never used that plugin, so I am not sure what restrictions are imposed by the user self-registration plugin for user names, and/or passwords. If you would like to create a user account for me, please send me a private message with the user name and password, and I will try to help you further.

User avatar
yellowled
Regular
Posts: 7074
Joined: Fri Jan 13, 2006 12:46 pm
Location: Eutin, Germany
Contact:

Re: Upgrade 1.7.8 to 2.0 Media in article

Post by yellowled » Tue Feb 24, 2015 12:18 pm

curso4 wrote:serendipity_event_cpgselector
serendipiti_plugin_coppermine
You don't need to uninstall it, but please try moving the cpgselector plugin to "inactive" in the Plugins section of the backend (don't forget to save there). Does that change anything concerning the entry editor issue? (Might be that this plugin interferes with the image selection in the entry editor.)
curso4 wrote:Needs to be done a "hard refresh" whenever you want to upload an image.
That sounds very weird and is probably not what I meant, but thanks for testing it. :)

YL
amazon Wishlist - Serendipity-Podcast (German only, sorry)

curso4
Regular
Posts: 12
Joined: Mon Feb 27, 2006 3:31 am

Re: Upgrade 1.7.8 to 2.0 Media in article

Post by curso4 » Tue Feb 24, 2015 9:02 pm

Hello Don, is true access to the blog is not in the root directory and it is accessed through an iframe, this is your code:

Code: Select all

<html>

<head>
<title>Depalique</title>
</head>

<frameset framespacing="0" border="0" frameborder="0" cols="160">
  <frame name="contenido" target="principal" src="diario/" 

scrolling="auto" noresize>
  <noframes>
  <body>

  <p>Entre en el siguiente enlace <a 

href="http://www.depalique.com/diario">http://www.depalique.com/</a>
  para acceder a la revista.</p>

  </body>
  </noframes>
</frameset>

</html>
It has always worked well with this access. Your actual address is http://www.depalique.com/diario/

The adduser pluggin also works for me, not get you emails to the user or administrator.
I send you a private message with the user name and password for access to the blog.

Thank you.

curso4
Regular
Posts: 12
Joined: Mon Feb 27, 2006 3:31 am

Re: Upgrade 1.7.8 to 2.0 Media in article

Post by curso4 » Tue Feb 24, 2015 9:11 pm

Thanks yellowled

I have not deleted the plugin, is now inactive. I think that affects the editor, in version Serendipity 1.4.1 creates a new button:

Image

In the image, the button is called "Álbumes" (in Spanish).

You can see it on the blog of the "Derby de Andalucía".

Thank you for the enormous effort that supposed to understand messages, nor do I know what I'm writing. :)

A greeting.

User avatar
yellowled
Regular
Posts: 7074
Joined: Fri Jan 13, 2006 12:46 pm
Location: Eutin, Germany
Contact:

Re: Upgrade 1.7.8 to 2.0 Media in article

Post by yellowled » Tue Feb 24, 2015 9:15 pm

curso4 wrote:I have not deleted the plugin, is now inactive. I think that affects the editor, in version Serendipity 1.4.1 creates a new button:
Yeah, but does inserting images from the media database now work for you in 2.0?

YL
amazon Wishlist - Serendipity-Podcast (German only, sorry)

curso4
Regular
Posts: 12
Joined: Mon Feb 27, 2006 3:31 am

Re: Upgrade 1.7.8 to 2.0 Media in article

Post by curso4 » Tue Feb 24, 2015 9:28 pm

Just wanted to test this pluggin blog to connect to an external photo gallery (coppermine). Is possible that the uninstall.

JM

User avatar
Don Chambers
Regular
Posts: 3636
Joined: Mon Feb 13, 2006 3:40 am
Location: Chicago, IL, USA
Contact:

Re: Upgrade 1.7.8 to 2.0 Media in article

Post by Don Chambers » Wed Feb 25, 2015 6:38 am

Thank you for administrative access to your blog.
I have no problem inserting media into an entry. What else do we need to test?

curso4
Regular
Posts: 12
Joined: Mon Feb 27, 2006 3:31 am

Re: Upgrade 1.7.8 to 2.0 Media in article

Post by curso4 » Thu Feb 26, 2015 1:32 am

Mystery, what have you done? far so good when accessing:
http://www.depalique.com/diario/
And not duplicate the image.

When I open my blog one frame does not work insert "Media". Have you tried?
http://www.depalique.com

JM

Post Reply