Install on new server fails

Having trouble installing serendipity?
Post Reply
vincem
Regular
Posts: 59
Joined: Sat Mar 05, 2005 6:01 am
Contact:

Install on new server fails

Post by vincem » Wed Sep 05, 2007 10:22 pm

Hi,

I recently changed hosting providers and after failing to migrate my blog, I attempted a fresh install. I get through the install process fine with green flags, but when the time comes to "go to my blog", I get nothing but a blank page.

I've tried and re-tried, must be missing something important but can't figure out what. I have access to the administration interface (even though some things are wrong with it, for instance the "Install new event plugins" page won't load at all) but the main blog won't load.

Also in the admin interface, all the items are linked by underscores, so the page's title is SERENDIPITY_ADMIN_SUITE.

I've checked write permissions, htaccess file, the database was created fine, I'm at a loss... Could there be an incompatibility at the server level?

www.photo-xposure.com/blog2
id: test
pass: test

Cheers,

Vince

User avatar
azel
Regular
Posts: 265
Joined: Thu Apr 21, 2005 4:28 am
Contact:

Post by azel » Thu Sep 06, 2007 12:03 am

Does this part of the FAQ help at all? http://www.s9y.org/11.html#A24

vincem
Regular
Posts: 59
Joined: Sat Mar 05, 2005 6:01 am
Contact:

Post by vincem » Thu Sep 06, 2007 6:27 am

Hello Azel,

I'm afraid the FAQ's didn't help, I read through the whole thing without sucess. My .htaccess file seems fine. I'm puzzled by the fact that I can run the admin interface, but that all the titles or items appear not as captions but as their coding equivalent, with underscores linking the worlds. CSS works though. But nothing when I try to load the blog front end.

I've tried setting the database server to localhost but that generates a database error, so I know that when I set the right server, something happens, just no display...

User avatar
garvinhicking
Core Developer
Posts: 30020
Joined: Tue Sep 16, 2003 9:45 pm
Location: Cologne, Germany
Contact:

Post by garvinhicking » Thu Sep 06, 2007 10:58 am

Hi!

Your error usually happens when files are missing or were not completely uploaded. Please re-upload the release package and make sure your FTP client reports no errors.

Also, a blank frontpage means that some fatal PHP error occurs. Please ask your hoster about PHP error logs, or try to set it in .htaccess:

Code: Select all

display_errors On


HTH,
Garvin
# Garvin Hicking (s9y Developer)
# Did I help you? Consider making me happy: http://wishes.garv.in/
# or use my PayPal account "paypal {at} supergarv (dot) de"
# My "other" hobby: http://flickr.garv.in/

vincem
Regular
Posts: 59
Joined: Sat Mar 05, 2005 6:01 am
Contact:

Post by vincem » Thu Sep 06, 2007 10:14 pm

Hello garvin,

As always, thanks for dropping by. I've double and triple checked my ftp uploads on different installations.

Here's the error log from a single attempt at loading the page:

PHP Warning: Module 'iconv' already loaded in Unknown on line 0
PHP Warning: Module 'imap' already loaded in Unknown on line 0
PHP Warning: Module 'mysql' already loaded in Unknown on line 0
PHP Warning: Module 'mysqli' already loaded in Unknown on line 0
PHP Warning: Module 'odbc' already loaded in Unknown on line 0
PHP Warning: Module 'pgsql' already loaded in Unknown on line 0
PHP Warning: Module 'SQLite' already loaded in Unknown on line 0
PHP Warning: include(/hsphere/local/home/vmounier/photo-xposure.com/serendipity/bundled-libs/Smarty/libs/Smarty.class.php): failed to open stream: No such file or directory in /hsphere/local/home/vmounier/photo-xposure.com/serendipity/include/functions_smarty.inc.php on line 742
PHP Warning: include(): Failed opening '/hsphere/local/home/vmounier/photo-xposure.com/serendipity/bundled-libs/Smarty/libs/Smarty.class.php' for inclusion (include_path='.:/hsphere/shared/apache/libexec/php5ext/php/:/hsphere/local/home/vmounier/photo-xposure.com/serendipity/bundled-libs/:/hsphere/local/home/vmounier/photo-xposure.com/serendipity/bundled-libs/Smarty/libs/:/hsphere/local/home/vmounier/photo-xposure.com/serendipity/:') in /hsphere/local/home/vmounier/photo-xposure.com/serendipity/include/functions_smarty.inc.php on line 742
PHP Fatal error: Call to a member function assign_by_ref() on a non-object in /hsphere/local/home/vmounier/photo-xposure.com/serendipity/include/genpage.inc.php on line 36


I wish I spoke Chinese, too. ;-)

Regards,

Vince

User avatar
garvinhicking
Core Developer
Posts: 30020
Joined: Tue Sep 16, 2003 9:45 pm
Location: Cologne, Germany
Contact:

Post by garvinhicking » Thu Sep 06, 2007 10:54 pm

Hi!

Whoah, that's a lot of error. About those "Module already loaded", you should talk to your new hoster. There'S something fishy going on, you shouldn't get thosemessages.

As for the Files, this file here is missing:

/hsphere/local/home/vmounier/photo-xposure.com/serendipity/bundled-libs/Smarty/libs/Smarty.class.php

Best regards,
Garvin
# Garvin Hicking (s9y Developer)
# Did I help you? Consider making me happy: http://wishes.garv.in/
# or use my PayPal account "paypal {at} supergarv (dot) de"
# My "other" hobby: http://flickr.garv.in/

vincem
Regular
Posts: 59
Joined: Sat Mar 05, 2005 6:01 am
Contact:

Post by vincem » Fri Sep 07, 2007 1:23 am

Wow, Garvin, thanks!

You might be on to something big here. The file you say is missing is actually there but I just realized that my ftp software was set to force lowercase file names. That might be the source of all my trouble. I'll re-upload everything tonight and hope for the best!

Kind regards,

Vince

vincem
Regular
Posts: 59
Joined: Sat Mar 05, 2005 6:01 am
Contact:

Post by vincem » Fri Sep 07, 2007 10:45 am

Trouble fixed. My problem was indeed caused by the files being saved in lowercase on the server. Thanks a lot for giving me the clue, Garvin!

Cheers,

Vince

Post Reply